Welke fietsendragers geschikt voor mountainbikes?

Welke fietsendragers geschikt voor mountainbikes?


In Nederland kun je mountainbiken door de bossen, de duinen en de heuvels. Er zijn veel verschillende routes. Maar die mountainbike (MTB) route bij jou in de buurt heb je na een tijdje misschien wel eens gezien. Wanneer je ook andere MTB-routes wil verkennen, neem je jouw mountainbike gemakkelijk mee door heel Nederland (of daarbuiten) met behulp van een fietsendrager. Niet iedere fietsendrager is hier geschikt voor.

In dit artikel vertellen we je welke fietsendragers wél geschikt zijn voor het vervoeren van jouw mountainbike. We benoemen zowel MTB fietsendragers voor op de trekhaak, voor op het dak en voor op de achterklep.

 

Fietsendrager voor mountainbikes

Wanneer je op zoek gaat naar een fietsendrager voor jouw mountainbike, zijn er een aantal zaken waar je op kunt letten. Een mountainbike is soms wat zwaarder. Niet alle fietsendragers zijn erop gebouwd om zwaardere fietsen te vervoeren. Check van tevoren dus goed of de fietsendrager die je op het oog hebt over voldoende draagkracht/laadvermogen bezit. 

Een ander belangrijk punt waar je op kunt letten, is of de fietsendrager zachte frameklemmen heeft. Hiermee staat jouw mountainbike stevig, zonder dat het frame beschadigd wordt.

 

Mountainbike fietsendragers voor op de trekhaak

De meest gemakkelijke en snelle optie voor het vervoeren van jouw mountainbike is een fietsendrager voor op de trekhaak. Dit zijn ook onze meest verkochte fietsendragers voor MTB’s. Met een fietsendrager voor op de trekhaak kun je bovendien meerdere mountainbikes meenemen. Hieronder vind je onze beste mountainbike fietsendragers voor op de trekhaak.

 

Pro-User Pro-User Diamant  - Fietsendrager 2x Ebike -  7 x Testwinnaar

Uebler F24 - fietsendrager 2 fietsen

Één van de beste fietsendragers voor mountainbikes is de Uebler F24. Deze fietsendrager voor op de trekhaak is ook geschikt voor zwaardere mountainbikes (tot maximaal 30 kilo per stuk). Met deze drager kun je twee mountainbikes meenemen. 

De Uebler F24 heeft het bevestigen van de drager op de koppeling en het plaatsen van de fiets/mtb aanzienlijk vereenvoudigt. Binnen mum van tijd schuif je deze fietsendrager op de trekhaak, kantel je deze en zet je jouw mountainbike erop. Klaar!

✅ - Speciaal ontwikkeld voor (zwaardere) mountainbikes, e-bikes en/of pedelecs.
✅ - Stabiele en lichte fietsendrager.
✅ - Beschikt over een iQ-sluiting zonder hefboom. Dit maakt het gebruik nog eenvoudiger.

❌ - Niet kantelbaar. 
❌ - Geen oprijgoot (deze is wel los verkrijgbaar).

 

Thule Easyfold XT 933 Black - fietsendrager 2 fietsen

Dankzij het grote laadvermogen vervoer je met de Thule Easyfold XT 933 Black fietsendrager twee mountainbikes. Ook beschikt deze fietsendrager over een grote afstand tussen de wielhouders. Dit maakt het vervoer van mountainbikes met een brede wielbasis mogelijk.

Een groot voordeel van deze Thule Easyfold XT 933 Black, is dat Thule veel extra accessoires biedt. Denk aan een opklapbare oprijgoot, een draagtas, een wall hanger om de fietsendrager aan op te hangen en een frame protector om carbonframes mee te beschermen. 

✅ - Volledig opvouwbare, compacte en gebruiksvriendelijke fietsendrager.
✅ - Het laden van fietsen gaat moeiteloos en met de optionele oprijgoot is het nog makkelijker.
✅ - Gemakkelijke toegang tot je kofferbak, zelfs met fietsen erop, dankzij het slimme voetpedaal met kantelfunctie.

❌ - Relatief prijzig.
❌ - Geen oprijgoot (deze is wel los verkrijgbaar).

 

Hapro Atlas Active IV fietsendrager 4 fietsen

Met een groepje van vier op pad om te gaan mountainbiken? Dat is geen probleem voor de Hapro Atlas Active IV fietsendrager. Dit is een zeer compleet instapmodel. Zo beschikt hij over verplaatsbare framehouders met zachte beschermlaag aan de binnenzijde. Jouw mountainbike staat stevig vast en verschuift niet. Bovendien voorkom je beschadigingen op het fietsframe.

De Hapro Atlas Active IV is tevens voorzien van sloten op het bevestigingssysteem en op de framehouders. Zowel de drager als de mountainbikes kunnen daardoor niet zonder sleutel worden losgekoppeld. Kortom: jouw mountainbike gaat op een zeer veilige manier mee op pad.

✅ - Deze fietsendrager is makkelijk in gebruik, heeft een eenvoudig bevestigingssysteem en beschikt over diefstalpreventie.
✅ - Kantelbaar, zelfs met vier fietsen op de drager gemonteerd. Je kunt altijd bij je kofferbak.
✅ - Een relatief gunstig geprijsde alleskunner.

❌ - Relatief zwaar (22,6 kg).
❌ - Wanneer je maximaal twee mountainbikes (of andere fietsen) denkt te gaan vervoeren, is de capaciteit voor vier fietsen misschien overbodig. 

 

 

Uebler F34 - Fietsendrager 3 fietsen

Zoek je een kleine en lichte fietsendrager voor 3 fietsen zoals mountainbikes? Dan is de Uebler F34 misschien wel iets voor jou. Deze fietsendrager weegt slechts 14,5 kg! Verder is deze drager erg stabiel. Wel zo fijn wanneer je jouw (dure) mountainbike vervoert.

Een groot pluspunt aan deze fietsendrager is de gepatenteerde iQ-sluiting zonder hefboom. Schuif de drager op trekhaak, kantel ‘m, zet je mountainbike erop en klaar. Zo geregeld. 

✅ - Een betrouwbare fietsendrager.
✅ - Deze drager beschikt over een ratelsysteem. Een innovatief systeem voor optimale bevestiging van de fietsbanden. 
✅ - Afneembare afstandhouder met diefstalbeveiliging. 

❌ - Niet kantelbaar.
❌ - Geen oprijgoot (wel los verkrijgbaar).

 

Pro-User Diamant SG2 - Fietsendrager + oprijgoot + tas

Deze fietsendrager van Pro-User vinkt vele boxjes af. Allereerst beschikt de Diamant SG2 over een hoog draagvermogen: 60 kg! Mountainbikes vervoeren is dus geen probleem. Verder heeft deze fietsendrager het TÜV keurmerk, wat staat voor optimale veiligheid, betrouwbaarheid en kwaliteit. Op deze drager kun je vertrouwen.

✅ - Een betrouwbare fietsendrager.
✅ - Deze drager is voorgemonteerd. Je plaatst hem direct op de trekhaak van je auto. De complete set beschikt ook over een oprijgoot. Daarmee rijd je jouw mountainbike zo de drager op.
✅ - Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

❌ - Oprijgoot zit wel bij de combideal in, maar wordt niet standaard bij deze fietsendrager geleverd.
❌ - Gebruikers geven aan deze drager aan de zwarte kant te vinden (17 kg).

 

Mountainbike fietsendrager voor op het dak

Wanneer jouw auto geen trekhaak heeft, kun je ook kiezen voor een fietsendrager voor op het dak om jouw MTB mee te nemen. Fietsendragers voor op het dak hebben een minder groot laadvermogen dan fietsendragers voor op de trekhaak. Ze zijn dus minder geschikt om heel zware fietsen, zoals elektrische fietsen, mee te vervoeren. 

Thule Thule ProRide 598 - Zilver - Dak fietsendrager

Thule ProRide 598B - Zwart - Dakmontage

De Thule ProRide 598B combineert gebruiksgemak met veiligheid. Jouw mountainbike is eenvoudig vast te zetten met de grote klem. Deze klem je om de onderbuis. Hierdoor blijft jouw MTB perfect op zijn plek staan! De wielhouders met rubberen bescherming zorgen ervoor dat de wielen van mountainbikes goed beschermd worden. Bovendien is deze dakdrager erg licht, want hij is gemaakt van aluminium. En natuurlijk niet geheel onbelangrijk: hij ziet er gewoon erg mooi uit, dankzij het strakke ontwerp en zijn zwarte kleur. 

Vergeet overigens niet dat je voor de installatie van de Thule ProRide 598B ook dakdragers nodig hebt.

✅ - Vervoert jouw mountainbike op een veilige manier, wanneer je auto niet over een trekhaak beschikt.
✅ - De framehouder en het wielblad zijn ontworpen om fietsen automatisch op de juiste wijze te positioneren.
✅ - Veilig laden - jouw fiets valt niet, dankzij de tanden op het verlengstuk van de onderste klem. 

❌ - Je hebt ook aparte dakdragers nodig voor deze Thule fietsendrager voor op ‘t dak. 
❌ - Je moet mountainbikes (en andere fietsen) boven je hoofd tillen om ze op ‘t dak van je auto te zetten.

Mountainbike fietsendrager voor op de achterklep 

Een andere optie voor een fietsendrager waarvoor je geen trekhaak nodig hebt, is de fietsendrager voor op de achterklep. Deze fietsendragers bevestig je met een kliksysteem op de achterklep van je auto. Let wel goed op of je voor dit type drager een aparte frame adapter nodig hebt om fietsen die geen standaardframe hebben (zoals mountainbikes) te kunnen vervoeren. 

 

Thule ClipOn 9103 - Achterklep montage

De Thule ClipOn 9103 monteer je eenvoudig en snel met een uniek kliksysteem op de achterklep van jouw auto. Wanneer je jouw mountainbike met deze fietsendrager wil vervoeren, heb je wel een Thule Bike Frame Adapter 982 nodig. Hiermee monteer je fietsen die geen standaardframe hebben, waaronder mountainbikes. Met de Thule ClipOn 9103 kun je drie fietsen vervoeren.

✅ - Vervoert jouw mountainbike op een veilige manier wanneer je auto niet over een trekhaak beschikt.
✅ - Snel opvouwbaar en gemakkelijk op te bergen.
✅ - Alle onderdelen die de auto en fietsen raken, zijn bekleed met een rubberen laag voor extra bescherming. 

 

❌ - Voor het vervoeren van mountainbikes heb je de Thule Bike Frame adapter 982 nodig. Deze wordt niet standaard meegeleverd.
❌ - Opletten geblazen: er zijn twee versies van deze fietsendrager: de 9103 en de 9104. Deze versies hebben een verschillende buisdiameter. Let dus goed op dat je de versie kies die past bij jouw automodel.

 

Fietsendrager voor mountainbikes kopen

We hopen dat je aan de hand van dit uitgebreide artikel over fietsendragers voor mountainbikes een goede keuze kunt maken. Veel van onze fietsendragers zijn direct uit voorraad leverbaar. Bestel je voor 21:00 uur? Dan heb je jouw nieuwe fietsendrager morgen al in huis! Heb je nog vragen? Geen probleem. Ons team staat klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Stuur gerust een mailtje naar [email protected] of vul ons contactformulier in.

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste....

Laat een reactie achter

*Verplichte velden
Verstuur
Kennisbank
Welke dakdrager past op mijn auto?
Welke dakdrager past op mijn auto? Geplaatst op
Hoe hard mag je rijden met een fietsendrager achterop?
Hoe hard mag je rijden met een fietsendrager achterop? Geplaatst op
Hoe kantel je een Thule fietsendrager?
Hoe kantel je een Thule fietsendrager? Geplaatst op
Is jouw (nieuwe) fietsendrager verzekerd? Zo zit het!
Is jouw (nieuwe) fietsendrager verzekerd? Zo zit het! Geplaatst op
Welk merk fietsendrager is het best?
Welk merk fietsendrager is het best? Geplaatst op
Welke fietsendragers geschikt voor mountainbikes?
Welke fietsendragers geschikt voor mountainbikes? Geplaatst op
Top 5 beste fietsendragers van 2022
Top 5 beste fietsendragers van 2022 Geplaatst op
Menu
Mijn account
Registreren
Maak bestellen nóg makkelijker!
  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Registreren
Inloggen
Of meld je hier direct aan
Favorieten
U heeft geen items in uw lijst.
Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Ga verder met winkelen
Filters
Taal & Valuta
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »